Meer informatie over Nederlands Centrum voor Inheemse Volken (NCIV)

Nederlands Centrum voor Inheemse Volken (NCIV)

Het Nederlands Centrum voor Inheemse Volken (NCIV) is een mensenrechtenorganisatie die zich sinds 1969 inzet voor de erkenning en de bescherming van de rechten van inheemse volken.

Inheemse volken zijn de oorspronkelijke bewoners van een grondgebied, dat door anderen is ingenomen. Met ruim 300 miljoen mensen behoren zij vaak tot de armsten ter wereld.

Inheemse volken vertegenwoordigen een rijke variatie aan culturen. Door hun band met het land hebben ze vaak een heel eigen visie op het leven, waarin respect voor de natuur en voor elkaar centraal staat.

Het NCIV ijvert ervoor dat de stem van inheemse volken bij de Verenigde Naties gehoord wordt en ondersteunt projecten die door inheemse organisaties zelf worden opgezet. Verder spant het NCIV zich in om het Nederlandse en internationale publiek bewust te maken van de zorgelijke situatie van de meeste inheemse volken.

We proberen meer steun te krijgen voor de verbetering van hun levensomstandigheden. Daarbij geeft het NCIV speciale aandacht aan de rol en positie van inheemse vrouwen.

Missie Nederlands Centrum voor Inheemse Volken (NCIV)

Onze kernactiviteit:
Versterking van de rechtspositie van inheemse volken.

Nederlands Centrum voor Inheemse Volken (NCIV) logo

Geregistreerd bij

ANBI
Kom in actieDoneer nu

Sociale media

Resultaat

Alle donateurs hebben via de donatiemodule en de gratis te gebruiken internet diensten van Stichting GeefGratis in totaal onderstaand bedrag ten behoeve van Nederlands Centrum voor Inheemse Volken (NCIV) opgehaald (buiten de internet diensten van GeefGratis om halen de goede doelen ook zelf donatiegelden op via hun individuele fondsenwerving. Deze donaties zijn niet in het onderstaande bedrag verwerkt)

€ 210,-

Klik hier voor alle donateurs

Alle actievoerders op Nederlands Centrum voor Inheemse Volken (NCIV) | geef.nl hebben hiervan in totaal ten behoeve van Nederlands Centrum voor Inheemse Volken (NCIV) opgehaald:

€ 0,-

Klik voor alle actie donaties

KvK Nummer: 41203575
RSIN Nummer: 0073.15.430
GeefGratis Nummer: 1809